"Ted" är Johnny Silverhand

Publicerad: Torsdag, 10 december 2020, Skribent: Pär Fredriksson

Vi är nog många som charmades av de rockande vännerna i Bill & Ted's Excellent Adventure. I denna science fiction-komedi från 1989 får vi följa med på historiska äventyr i en telefonkiosk som kan resa i tiden och kanske blev ni, som jag, lite extra charmad av just den något förvirrade, men godhjärtade Ted? Denna kanske inte skarpaste kniven i lådan gestaltas av ingen annan än självaste Keanu Reeves, en skådespelare som sedan 1989 har hunnit bygga ihop en rätt omfattande filmografi. 1991 spelade han den kanske-inte-dum-men-lite-långsamme Ted i Bill & Ted's Bogus Adventure, där två vänner åker på äventyr genom historien med en tidsresande telefonkiosk, och så sent som i år kunde vi även se honom som den lite vilse Ted i filmen Bill & Ted Face the Music. Den här gången fick vi följa med de musicerande vänner Bill och Ted på en spännande resa genom tiden. Tidsmaskinen, ja det är en telefonkiosk.

Man kan nog med all säkerhet säga att de polska spelutvecklarna CD Project Red även de är stora Bill & Ted-fans. 10 december är det äntligen dags, efter ett år av förseningar, för deras nya spel att släppas: Cyberpunk 2077. Vi har fyllt kylen med lättlagad mat och uppiggande dryck, redo att kliva in i spelvärldens Night City, och med oss på resan har vi tryggt nog just Keanu Reeves, i rollen som Johnny Silverhand. Excellent!

Nedan hittar du allt du behöver för att skapa ditt egna lilla Keanu Reeves-altare hemma. Och räcker det inte, så får du här ett klipp på mannen i fråga, gosandes med hundvalpar.

Vill du skapa en egen cyberlegend? Ta en titt på rollspelet Cyberpunk Red - det är ur det som tv-spelet har utvecklats.

 

 


Kommentarer

Nyhetsbrev