Teckna manga (och annat)

Publicerad: Måndag, 16 maj 2022, Skribent: Linda

Våra teckna manga-böcker har varit några av våra bästsäljare i många år nu, och vi får oftast frågan om vi vet var man kan köpa det konstmaterial som rekommenderas för att teckna manga, och nu för tiden kan vi stolt säga att ja det vet vi, för vi säljer det själva nu! Japanska märket Copic har till exempel helt fantastiska pennor som används av alla från glada amatörer till proffs. De är refill och påminner om akvarell men är enormt mycket mer lätta att arbeta med och ger ett proffsigt resultat. De går att blanda och lägga i lager för att välja hur stark färg man vill ha på sin teckning. De finns i alla färger man kan tänkas vilja ha. 

En annan viktig ingrediens i det bästa mangatecknandet är bra papper, så vi har tagit in Sakura Sketchbooks från Royal Talens som är anpassade för just dessa typer av färger också. De varken smular eller krullar sig, och färgen böder inte ut det minsta med deras egna pennor. För många som trott att de inte kan rita kan det vara spännande att upptäcka att med rätt material går så oändligt mycket lättare att få ned den där bilden man haft i huvud på duk eller papper. 

Sakura har även pennor med tusch, som är superbra för att rita precisa linjer med, vi rekommenderar ett prisvärt set med flera pennor, och de har speciella mangapappersblock, Manga Drawing Pad A4. Förstahandsvalet när det kommer till ritblock för Manga-tecknare, som innehåller 20 st supersläta 250 grams papper och är ett utmärkt alternativ för bästa resultat. Fungerar med bläck, airbrushing, tusch, kol, markörer, grafit, akvareller och gouache. De säljer också klassiska akvareller i färgskalor anpassade för modern manga. 

För extra spexigt konstutförande rekommenderar vi Gelly Rolls som glittrar och är metalliska!

Vill du verkligen ha en riktigt blöt känsla men fortfarande använda pennor finns Ecoline Brushpen X5 Pastel. Pennorna har en mjuk penselspets och är fyllda med flytande akvarellfärg. Färgen är semitransparent och kulörerna kan enkelt blandas eller spädas ut med vatten (även efter de torkat). Färgen är snabbtorkande och anpassad för papper eller kartong. Ecoline pennorna är perfekta till illustrationer, teckningar eller skrift och du kan enkelt blanda färgerna och skapa fina färgövergångar.

Och för dig som inte gillar manga kan vi meddela att de funkar minst lika bra för att rita kartor till din fantasybok, din Batman-fanfic, din svåra ångestkonst och din romantiska serie om dina katter!


Kommentarer

Prenumerera på våra nyhetsbrev