Stockholm Filmfestival!

Publicerad: Onsdag, 7 november 2018, Skribent: Petter

Idag öppnar årets upplaga av Stockholm Filmfestival. Under 12 dagar visas 150 filmer, en siffra som kan kännas något svindlande. Vi tänkte underlätta lite genom att lyfta fram tre filmer som vi ser fram mot lite extra.

Prospect

En far och dotter beger sig till en avlägsen planet i jakt på rikedom. De har lokaliserat en stor mängd ädelstenar djupt in i en av planetens giftiga skogar. Snart upptäcker de dock att de inte är ensamma och vad som skulle vara ett rutinjobb förvandlas snabbt till en kamp om överlevnad.

One Cut of the Dead

Ett filmteam spelar in en lågbudgetzombiefilm i en övergiven gammal fabrik från andra världskriget när de plötsligt attackeras av riktiga zombies. Filmens inledande 37 minuter är en enda lång tagning helt utan klipp. I japan har denna skruvade skräckkomedi gjort succé och fått ett varmt mottagande hos både kritiker och biopubliken.

Miraï, Min lillasyster

Kun är 4 år gammal och ställs inför ett av sitt livs största prövningar, han ska få en lillasyster. En dag hittar han mystisk trädgård bakom sitt hus. Trädgården fungerar som en portal som gör det möjligt för honom att resa tillbaka i tiden och träffa släktingar från olika generationer.

För filmsugna som befinner sig i Göteborg kan vi även rekommendera dokumentären Worlds of Ursula K. Leguin som vi tillsammans med Bio Roy visar nu på fredag, den 9:e november. Mer info om filmen och biljetter hittar ni under eventet på Facebook.


Kommentarer

Vill du skriva en kommentar? I så fall måste du logga in.