Spider-Man: Far From Home

Publicerad: Onsdag, 3 juli 2019, Skribent: Petter

Idag går Spider-Man: Far From Home upp på svenska biografer. Den blir därmed den första MCU-filmen efter de dramatiska händelserna i Avengers: Infinity War & Endgame. Och vad passar bättre efter en lite jobbig stund i ens liv än lite semester?  I Far From Home tar Peter Parker sitt pick och pack och (som titeln antyder) åker på klassresa till Europa. På reseschemat hittar vi städer så som Berlin, London och Venedig. Allt går ju såklart inte som planerat och Peters resa får en oönskad vändning när gruppen Elementals slår till. De kommer från ett parallellt universum och besitter makt över de fyra elementen. För att kunna besegra dem får Peter oväntad hjälp av Mysterio, här spelad av Jake Gyllenhaall.

Förra filmen, Spider-Man: Homecoming, håller jag personligen som en favorit bland MCU-filmerna. Den tonade ned på den bombastiska action som återfanns i så många andra Marvel-filmer. Det handlade inte om att stoppa jorden från att gå under genom att förstöra en generisk ljusstråle mot skyarna pga skäl. Det var en mycket mer nerskalad och personlig berättelse. Dessutom bjöd den på en av de bästa MCU-skurkarna hittills, Michael Keatons Vulture, och Tom Holland var fantastisk som Peter Parker. Hoppas lite försiktigt på att få något liknande med Far From Home. Av trailrarna att döma blir jag lite orolig, oroväckande mycket dataanimerad action. Något som ändå gör att jag inte gett upp hoppet helt är att Mysterio äntligen får sin stund i rampljuset. Har alltid älskat hans otroligt kitschiga stil med grön dräkt, gigantisk lila mantel och den fantastiska fiskskålen till hjälm. Han är en karaktär med försmak för det teatrala, något som potentiellt kan bli hur kul som helst. Att de dessutom valt att ta in Jake Gyllenhaal för rollen gör det hela ännu bättre. På senaste tiden har han visat att han är en skådespelare som inte är rädd att ta risker och verkligen ta ut svängarna med sina roller. Se bara på hans prestationer i filmer som Nightcrawler och Velvet Buzzsaw.

Ikväll bänkar jag mig för att se resultatet. Potentiellt prefekt uppvärmning innan Sverige spöar skiten ur Holland? En kan ju alltid hoppas.


Kommentarer

Nyhetsbrev