Släppfest för Ester Tagg i Stockholm!

Publicerad: Fredag, 25 januari 2019, Skribent: Sofia

På lördag kl 14.00 - 16.00 blir det skattjakt, pirattema, samtal och signering i vår Stockholmsbutik! Det kommer att finnas snacks, godis och dricka och vi ser fram emot en trevlig releasefest för Ester Tagg och Sjöormens öga av Linn Åslund och Rebecka Helmersson! Både författaren och illustratören till den här fina barnbokserien finns på plats och signerar. Alla som vill är välkomna att klä ut sig till pirater eller i steampunkstil men det är inte något krav. Ester Taggs lookalike, Amanda Ottosson finns på plats tillsammans med steampunkpiraten Robin Larsson och vi ordnar skattjakt i bokhandeln med fina priser.

Allting började den dag då barnhemsflickan Ester Tagg såg en bild av ett flygande piratskepp i tidningen och kände igen det från skattkartan hennes föräldrar lämnade henne. Det äventyret är beskrivet i Ester Tagg och den flygande holländaren, som kom ut i juni 2018.

I den spännande fortsättningen, Ester Tagg och Sjöormens öga kommer ett brev till piratskeppet från Amelia Sorgmantel. Hon berättar att hon är strandsatt med sin besättning och snabbt behöver hjälp. Ester vet att Sorgmantel är den enda som kan berätta var hennes föräldrar är. Hon måste få åka dit! Problemet är bara att kapten Stålhjärta har varit tvungen att pantsätta Den flygande holländaren och hamnat i skuld till paragrafryttaren Kommendör Bottenstock. För att bli fria från skulden måste Stålhjärta och hennes besättning först hitta den mytomspunna ädelstenen Sjöormens öga.

Hjärtligt välkomna alla pirater och landkrabbor!Kommentarer

Vill du skriva en kommentar? I så fall måste du logga in.