Shadow and Bone

Publicerad: Måndag, 11 januari 2021, Skribent: Linda

Netflix har äntligen börjat trailers för Shadow and Bone, serien som baserar sig på Leigh Bardugos böcker. Det är alltså både Shadow and Bone och Six of Crows, två överlappande bokserier, som används som grund för tv-serien. 

I Crow of Six är vi i Ketterdam, en myllrande hamnstad där allt är till salu för rätt pris och ingen vet det bättre än det kriminella geniet Kaz Brekker. Han erbjuds möjligheten att genomföra en livsfarlig kupp som kan göra honom rikare än han någonsin kunnat drömma om. Men han klarar det inte ensam.
   En hämndlysten straffånge. En spelgalen prickskytt. En rymling född med silversked i munnen. En spion känd som Vålnaden. En hjärtskärare som använder sin magi för att överleva i slummen. En tjuv med osannolika utbrytartalanger. Kaz gäng är kanske de enda som kan rädda världen från undergång om de inte tar livet av varandra först.
   Bardugo kastar läsaren rakt in i den här världen, full av färg och ljud. Om du inte är försiktig kommer den att stjäla all din tid.

I Shadow and Bone möter vi  Alina Starkov som har aldrig varit något annat än en av många föräldralösa ungdomar i det krigshärjade landet Ravka - inte förrän hon uppvisar en magi som inte skådats på flera hundra år. Hon kan frammana solljus, en kraft som kanske kan rädda landet från The Fold, ett stort område hemsökt av monster och helt täckt av mörker, som bara växer. Alina tas upp i det magiska brödraskapet Grisha, och hos dem öppnar sig en ny värld för henne, en värld av makt och magi, mörker och ljus. Där finns också Grishas mystiske och mäktige ledare, en man som både skrämmer och fascinerar Alina, och som kanske kan lära henne att kontrollera sina krafter, om hon bara vågar lita på honom.


Kommentarer

Nyhetsbrev