Rollspelet Call of Cthulhu på svenska!

Publicerad: Onsdag, 28 augusti 2019

Kickstarter för svensk utgåva av Call of Cthulhu!

Nu har kickstarten för Call of Cthulhu Sverige börjat! Det rör sig om en utgåva anpassad till Sverige på 1920-talet. Flera nyskrivna kapitel om Sverige under detta förändringens tidevarv ersätter motsvarande texter om USA i orginalreglerna. Utrustningslistor och priser är helt anpassade till svenska förhållanden. Här finner läsaren information om politik, kläder, historia, ekonomi, kultur, teknologi och mycket mera. Och naturligtvis beskrivs hur Cthulhu-myten formas av den svenska myllan och kylan i Östersjöns djup.

På alla sätt är detta en oumbärlig del i alla rollspelares bibliotek. Ingenting blir heller sämre av att Gabrielle de Bourg har skrivit ett spännande äventyr, ”En seans i Stockholm” och att undertecknad tillsammans med Gunilla Jonsson skriver den episka kampanjen ”Den svarta minotauren”. Båda har av en märklig slump kommit att röra sig i arkeologiska kretsar. Nationalmuseum och Vitterhetsakademin blir viktiga beståndsdelar i handlingen, plus förstås utflykter i skärgården, skräckfyllda händelser med cameoroller från svenska kungligheter och annat smått och gott.

Det tog ett par timmar att nå målet för kickstarten och nu arbetar man vidare mot nya stretchmål! Gå in och titta och stöd gärna!

Iä Iä Cthulhu fhtagn!
Michael Petersen


Kommentarer

Nyhetsbrev