Måndag med Captain Marvel

Publicerad: Måndag, 22 juli 2019, Skribent: Ulf

Okeej. Det är en sån där måndag igen.

Måndagar, ni vet den där dagen på veckan som alltid har sämst rykte och ingen ser fram emot. Lite orättvist kan jag tycka. Åtminstone en sån här måndag då Captain Marvel-filmen släpps på DVD och BluRay. Ni vet, en del av det nu väl etablerade ”Marvel Cinematic Universe”? Samma universum som på San Diego ComiCon dundrade in nyheter och besked om vad som väntar framöver.

Och vilka nyheter sen! Störst ”splash” verkar för många ha varit att Mahershala Ali ska spela vampyrjägaren Blade i en ny filmatisering (för er som var med förr, kanske ni precis som mig hoppas på en Wesley Snipes cameo och kanske inte så mycket med tv-serien att göra?) och att Natalie Portman ska bli Lady Thor i Thor: Love and Thunder. Helt enligt serietidningens förlaga lyfter Jane Porter Mjolnir när Thor visar sig vara ovärdig. Spännande förstås, och läs länken ovan för fler intressanta nyheter.

Det jag personligen blev - Hurra! över var att Shang Chi (också känd som Master of Kung Fu ) ska få sin alldeles egna film; Shang Chi and the Legend of the Ten Rings. Titeln antyder (precis som Marvel-wikin typ bekräftar ) att skurken Mandarin kommer dyka upp och vi får väl anta att om veteranen Tony Leung Chiu-wai ska spela Mandarin är det en reboot av ”Iron Man 3- Mandarin” porträtterad av Ben Kingsley (spoilerfritt!)? Rollen som Shang Chi själv har getts till jämförelsevis okände Simu Liu, men den alerte kommer känna igen herr Liu från allt från Expanse till Orphan Black och han har inte bara skådespelat utan även skrivit, producerat och förstås stuntat sig fram genom karriären. Det här är för mig lätt den mest intressanta kommande filmen i MCU, då Master of Kung Fu var en av min barndoms mest omtyckta serieverk. Med moderna ögon har källmaterialet hur många problem som helst men kanske just därför skulle det här kunna bli hur bra som helst. Jag hoppas verkligen att just Shang Chi både blir ett galet episkt äventyr utan att tappa modern fingertoppskänsla och Simu Liu verkar ha precis det skillset jag skulle önska; Skådespeleri, medvetenhet och gedigen kamsportskunskap för film.

Heja MCU! Heja Simu Liu! Ta oss med storm!


Kommentarer

Vill du skriva en kommentar? I så fall måste du logga in.

Nyhetsbrev