Magic the Gathering - Ikoria: Lair of Behemoths

Publicerad: Tisdag, 19 maj 2020, Skribent: Lina Andersson

Så kom den 84:e expansionen av Magic the Gathering till slut och i och med det en dagens text full av svengelska. I den här expansionen är det är monster och människor i fokus, så det är stora monster, modiga människor och en del välbekanta planeswalkers.

Ikoria är ett plan med bestar och monster där människorna tvingats bli stridsgenier och alliera sig med vänligare monster för att överleva, så i vanlig ordning är det krig. Som om det inte är nog har de onda monstren börjat mutera. En helt ny feature i Ikoria är ’companions’, ett kort som du kan ha liggande på sidan utanför den vanliga leken, under förutsättning att din lek uppfyller de krav som specificeras på kortet. För den riktiga filmnörden finns vissa monster som specialkort med Godzilla-tema. De finns i Collector Boosters tillsammans med en drös andra full-art och foil kort. I både dem och de vanliga boostrarna finns också alternative art-kort med serietidningstema.

Samtidigt som Ikoria-släppet kommer också Commander 2020 och den här gången är det fem stycken lekar i stället för de vanliga fyra. De fem lekarna bygger på de mekaniker som Ikoria fokuserar på. Det är cycling, mutate, human-tribal, monster och counters. Mutate betyder att du lägger creatures på varandra för att mutera dem till ett massivt monster. Counters är alla magic-spelare bekanta med, men det nya är att det finns counters som ger dem andra förmågor, som flying, deathtouch, trample och så vidare (de kommer med små papperscounters i stället för en vanlig token i vissa pack, så se till att nysa i armvecket och inte över din spelplan).

Det är mycket nytt att experimentera med i dina redan existerande lekar, med andra ord. Och som grädde på moset är landkorten kanske snyggare än någonsin. Inte heller för Commanderspelare är det roliga slut för i år i och med att Commander 2020 har släppts. Det satsas stort på Commander under 2020, så det är mer att se fram emot under andra halvan av året.


Kommentarer

Nyhetsbrev