Magic!

Publicerad: Måndag, 28 september 2020, Skribent: Lina

Hösten är här med ett nytt standardset för Magic the Gahering: Zendikar rising. Det är tredje gången storyn tar oss till ”The Plain of Zendikar”, vilket bland många är en av favoriterna. En av anledningarna kan vara de full-art-länder som är med även den här gången. Den här gången är det plainswalken Nahiri som är i fokus och hon är där för att till varje pris rädda Zendikar från den förödelse som drabbat området.

För oss spelare i verkliga världen innebär Zendikar ett fokus på återkommande mekaniker som landfall ock kicker (för första gången på en plainswalker). Den nya mekaniken är ”party” där fyra specifika creature-typer i spel på din sida av bordet ger dig fördelar när du kastar spells (i varierande grad beroende på hur många av de fyra du har). Nästa år kommer Magic i en Dungon and Dragons: Forgotten Realms-setting och många spekulerar att den mekaniken kommer att utökas då.

De vanliga produkterna finns men nytt för Zenikar Rising är ”Set Boosters” (#167360) som riktar sig till de som inte spelar Draft eller Limited. I varje booster finns flera subteman (typ tribal, landfall, party, etc) och 25% av dem har ett kort från ”The List”, vilket är 300 reprints från äldre set med orginalart.

Utöver det kommer också två nya Commander lekar till ett mycket bra pris (#186187). Den ena leken är en den svart/blåa Sneak Attack, vilket är en tribal och mill-lek, den andra är den vit/grön/röda Lands Wrath med fokus på landfall.
Båda lekarna innehåller äldre kort som många erfarna commanderspelare använder sig av, men de är också bra introduktionslekar för de som är nyfikna på formatet. Och det är värt att påpeka en extra gång att de är de billigaste färdiga commanderlekarna som någonsin släppts.


Kommentarer

Nyhetsbrev