Kreativt sportlov

Publicerad: Torsdag, 18 februari 2021, Skribent: Johannes

Sportlovsveckorna har börjat och detta ett perfekt tillfälle att släppa lös sin kreativitet, både för yngre som äldre. Vi har fått in massor av böcker som kan hjälpa dig på din kreativa resa. Varför inte ta tillfället i akt och lär dig mer om hur du målar manga och anime, fördjupa dina drakkunskaper med William O'Connors eller lär dig grunderna till en bra cosplay. 

Vår duktiga kollega Petra Brandström visar hur spenderar sitt sportlov. Följ med när hon, på fri hand, målar en vacker drake!

Är du intresserad av att börja måla manga, anime, chibis eller furries?
Boken Manga Academy är skapad av illustratören och mangatecknare Chihiro Howe. Här finner du tio tydliga steg med handfasta råd som exempelvis vilka pennor och verktyg du kan börja med, färg- och färgtekniker och hur du skapar en medryckande historia.

En annan bok som är bra för dig som vill lära dig mer om hur du skapar inte bara mangafigurer utan även detaljerade ansikten, fulla karaktärer och scener är Manga Crash Course. Här delar den populära YouTube-artisten Mina "Mistiqarts" Petrovic med sig av sina bästa tekniker för att du ska lära dig grunderna för att rita och måla ögon, händer, fötter och andra kroppsdelar. Här finner du även råd gällande ansiktsuttryck, hår och kläder - de saker som gör att dina karaktärer sticker ut från resten. Vill du lära dig mer om att teckna ansiktsuttryck och känslor kan du även kolla in boken Drawing Anime Faces and Feelings. Här finner du målartekniken för närmare 800 olika ansiktsuttryck som fungerar perfekt till anime och manga.

Om du är specifikt intresserad av att lära dig rita i stilen chibi, (söta karaktärer med stora huvuden, små kroppar och bedårande överdrivna ansiktsuttryck) rekommenderar vi dig att kolla närmare på boken Chibi! The Official Mark Crilley How-to-Draw Guide. Här delar Mark Crilley med sig av lektioner som täcker grunderna i denna tecknarstil, med allt från proportioner och poser till kläder och digital färgläggning.

Ibland får vi frågan var du får om du korsar en människa med en häst eller vad är det för djur om du målar en varelse med huvudet från en hamster, kroppen från en kolibri men kan prata som en människa? Jo, då får du ett så kallat antropomorfisera djur, även kände som furries. Boken Draw Furries: How to Create Anthropomorphic and Fantasy Animals innehåller information och tips för hur du ska måla dina alldeles egna antroposofiska katt-, hund-, häst-, gnagare- och fågelkaraktärer. Detta är en mycket kreativ bok som öppnar upp för skapandet av många spännande varelser.

Lär dig måla kreativa drakar och lär dig mer om drakarnas unika historia!
Varför inte spendera sportlovet med att måla dina egna drakvänner? Dragon Draw: Learn to Paint, Draw and Design Dragons är en bok för dig som är nyfiken på att börja måla kreativa och unika drakar. Här får du lära dig grunderna för hur du teckning och utformar en rolig och personlig drakkaraktär från start till mål.

Fördjupa dina drakkunskaper med William O'Connors drakböcker Dracopedia The Great Dragons är en underhållande och fältguide till världens drakar. Här finner du aldrig tidigare publicerade fakta och instruktioner om drakvärldens största rockstjärnor. O'Connor delar med sig av vanor, anatomi och historia för åtta fantastiska drakar. Självklart finner du även skisser, teckningar och fantastiskt konstverk som du kan tillämpas på dina egna bilder. Dracopedia: A Guide to Drawing the Dragons of the World är en guide som innehållande svaren på de frågar om drakar som du vill ställa, men inte vetat vem du ska fråga. Denna samling är precis som sin föregångare fylld med skisser, teckningar och steg-för-steg-färgkonstdemonstrationer för var och en av dessa 13 varelserna. Med boken följare det även med en unik färgaffisch.

Lär dig mer om att måla monster för animation och utveckla din fantasykreativitet.
Manga och drakar i all ära, men självklart har vi konstböcker även för dig som vill måla och lära dig mer om att måla, till exempel, unika fantasymonster. I boken Designing Creatures & Characters delar konceptkonstnären Marc Taro Holmes med sig av sina erfarenheter för att du ska kunna finslipa din portfolio. Ta del av tips för att utveckla ditt kreativa tänkande, hur du illustrerar bilder för animation och mycket mer.

I Art Genesis: A Creativity Game for Fantasy Artists, får du lära dig hur du plockar fram idéer och gestaltar de idéer som lurar i skuggan av din fantasi. Här finner du över 40 olika steg-för-steg-demonstrationer som går igenom allt från grundläggande teknikerna till att teckna ett brett spektrum av fantasielement och former. En bra inspirationskälla för alla fantasyfantaster.

Kom igång med cosplay!
I boken Cosplay Crash Course: A Complete Guide to Designing Cosplay lär du dig hur du kan förvandla vanliga tyger och lättmanövrerade termoplaster till mäktiga originalkostymer. Du får även tips på hår- och sminkeffekter för att göra kostymen komplett.

Kamui Cosplay, eller Svetlana Quindt, har mer än 18 års erfarenhet och 15 böcker på bakom sig. I boken Costume Making Guide: Creating Armor and Props for Cosplay visar Svetlana hur du enkelt kan skapa realistiska kostymer och olika typer av rekvisita med hjälp av produkter du finner i din lokala konst- eller hantverksbutik. Boken innehåller tips för designplanering, 3D-målningsteknik, grundläggande säkerhetstips och en kort inköpslista med nödvändiga material och verktyg för nybörjare.


Kommentarer

Nyhetsbrev