Intervju med Karin Tidbeck

Publicerad: Fredag, 26 februari 2021

Karin Tidbeck debuterade 2010 med novellsamlingen ”Vem är Arvid Pekon?” och den internationella debuten kom 2012 med den engelskspråkiga novellsamlingen Jagannath. Sedan dess har hen skaffat sig en trogen läsarskara såväl i Sverige som internationellt.

Den 16 februari i år släppte Karin sin andra, och mycket efterlängtade, fullängsroman The Memory Theater. Detta är en fängslande fantasyberättelse där du som läsaren får följa med till en värld som existerar parallellt med vår egen. Här finns ett mystiskt område som kallas ”The Gardens”. Detta är en plats där tonåringar straffas för att de har vuxit upp och där krocketspel kan få förödande konsekvenser. För vissa är ”The Gardens” ett dekadent paradis, men för andra är det en plats för långsam och plågsam tortyr.

Här om dagen besökte Karin Tidbeck vår butik i Malmö för att signera förhandsbokade exemplar utav The Memory Theater. Hen tog sig även tid att intervjuas av vår kollega Karin. Frågorna kom från våra följare på Facebook. Det blev ett inspirerande och intressant samtal om att våga stå upp för sitt sätt att uttrycka sig, hur du som författare kan tänka om du vill börja skriva på engelska och hur Karins passion för lajv har inspirerat hens författarskap. Du finner fler videos och intervjuer på vår YouTube-kanal (https://www.youtube.com/user/SFBokhandeln/videos).


Kommentarer

Nyhetsbrev