Imperiets arvingar: Gravplaneten

Publicerad: Torsdag, 27 augusti 2020, Skribent: Oskar Källner och Karl Johnsson

Gravplaneten är den tredje delen i serien Imperiets arvingar. Ett rymdäventyr för barn 9-12. Alice och Elias från Uppsala har kastats ut på äventyr i galaxen. Nu har deras nya hem, rymdskeppet Stillheten, kraschat på det gamla imperiets gravplanet. Jagade av fiender tvingas de ner i planetens urgamla katakomber, och det är bara början …

Med Gravplaneten har vi haft ambitionen att skapa något som är både spännande och läskigt. Vi kallar den för kosmisk skräck för kids! Det är en bok full av äventyr, märkliga platser och skrämmande monster. Här finns också möten med uråldriga ting, slumrande intelligenser, oändligt mycket större än en själv.

Vi har extremt roligt när vi arbetar med Imperiets arvingar. Samtidigt tar vi projektet på stort allvar. Vi tar barnen på allvar, deras läsupplevelse, att texten inte är neddummad, utan att den tvärt om bjuder med till att utforska ett större universum, både bildligt och språkligt. Och vi tar vår science fiction på allvar, med allt det underbara som genren har att erbjuda.

Vi hoppas att ni vill följa med oss på dungeon crawling genom katakomber och gravsalar. Det finns många mysterier att utforska där nere, för de som vågar.

Hälsningar Oskar Källner och Karl Johnsson

 


Kommentarer

Nyhetsbrev