Imperiets arvingar

Publicerad: Måndag, 17 maj 2021, Skribent: Linda

Ni har precis släppt en ny bok! Berätta lite om den.

Den heter Minnesskrinet, säger Oskar, och är fjärde delen i vår serie Imperiets arvingar, en rymdopera full av intriger och äventyr, med enorma rymdskepp och skumma aliens.

En rymdopera alltså!

Ja, vi älskar genren och ville skapa något maffigt och unikt, säger Karl, något vars like aldrig funnits förut på svenska. Här såg jag chansen att få forma ett helt universum och fylla det med allt jag älskar från bland annat franska SF-serier och japansk manga.

Vi har ambitionen att skapa en inkörsport för unga läsare till genren, säger Oskar. Jag växte själv upp med science fiction, som barn läste jag Asimov, Heinlein, Clarke och Cherryh. SF är en fantastisk genre, och jag vill att fler ska få chansen att upptäcka den. Och roligt nog är det just en sådan respons vi fått, att Imperiets arvingar går hem både hos unga och vuxna, hos de som är gamla i gamet och de som aldrig läst SF förut. Vilket är superkul!

Vad handlar serien om?

Den handlar om Alice och Elias, säger Oskar, två kidz från Uppsala vars mamma försvinner. Pappa blir tagen av polisen, misstänkt för att ha något med det att göra. Så barnen ger sig ut själva för att leta efter mamma. Varefter de under märkliga omständigheter hamnar på ett rymdskepp. För det visar sig att mamma har blivit bortrövad av utomjordningar. Än värre, hon är själv en utomjordning. Nu måste de färdas ut i galaxen på skeppet Stillheten, omgivna av en brokig besättning av rymdvarelser, för att rädda sin familj. Varefter de hamnar i det ena galna äventyret efter det andra.

Så nu är ni uppe i fjärde delen. Boken ser ju häftigt ut med en flygbil på omslaget. Vad handlar den om?

I Minnesskrinet har Alice och Elias anlänt till en gammal imperieplanet, säger Karl. Där dras de omedelbart in i konspirationer och sammansvärjningar. Inget är som det först verkar.

Det är en berättelse om hemligheter, säger Oskar. Boken innehåller visserligen sjungande trädgårdar, enorma fester, galna kulter, återuppväckta monster och galen flygracing bland skyskraporna, men den handlar även om det som ligger fördolt, och de fruktansvärda konsekvenser det kan få.

Och jag fick skapa den storslagna SF-staden Estecor, berättar Karl. Jag ville teckna en stad som känns levande! En stad med vackra torn som sträcker sig ovan molnen, svävande palats, hängande trädgårdar och skumma gränder. En stad att dyka ner och försvinna ibland det myllrande folklivet. Jag ville både fånga skönheten i solen som glittrar i tusentals fönster och en natt fylld av neonljus och liv. 

Hur ser framtiden ut för serien?

Tanken är att serien ska bli 10 delar. Varje bok med sitt äventyr, och alla 10 som tillsammans skapar en övergripande historia. Det kommer bli episkt! säger Oskar.


Kommentarer

Nyhetsbrev