House of the Dragon

Publicerad: Torsdag, 18 augusti 2022, Skribent: Linda

Nu på söndag kommer äntligen HBOs stora fantasysatsning House of the Dragon. Serien är som bekant en prequel till Game of Thrones och nu har den sista trailern släppts, där vi ser mer än nånsin tidigare av vad som komma skall. Serien utspelar sig närstan 200 år tidigare än när vi fick följa kamperna i Westeros senast, men mycket känns igen. Den här gången är fokuset på Daenerys Targaryen förfäder, de vithåriga drakryttarna som vid den här tiden regerar på järntronen. 

George R R Martin skrev Fire and Blood (på svenska Eld och blod) med tanken att den skulle släppas efter att han skrivit klart den ursprungliga romansviten, men som vi vet har den varit kämpigare att avsluta och i väntan på att få veta hur det slutar har vi istället fått gå tillbaka och se hur det börjar, och för de som älskar denna värld är det ju gott nog att få mysa ned sig med fler drakar och intriger, och mer av det man älskade med de första romanerna och tv-serien. Och denna gång vet vi ju redan från början hur det slutar, det spännande är vägen dit. 

De svenska Westeros-experterna Elio Garcia och Linda Antonsson har återigen fått förtroendet att fånga världen i faktaspäckade uppslagsverk om världen så i höst kommer Rise of the Dragon med allt man vill veta om denna era. 


Kommentarer

Prenumerera på våra nyhetsbrev