Black Panther

Publicerad: Onsdag, 7 februari 2018, Skribent: Petter

Om en vecka är det äntligen dags för Marvels Black Panther att gå upp på biografer världen över och förväntningarna här i bokhandeln är skyhöga.

Black Panther är skapad av Stan Lee och Jack Kriby och dök upp för första gången i Fantastic Four nummer 52, 1966. Han blev då historisk som den första superhjälten med afrikanskt ursprung i amerikanska mainstreamserier. Efter en handfull gästspel i serier som Captain America och Avengers fick Black Panther sin första egna storyline i Jungle Action nummer 6-18, en storyline som anses vara Marvels första serieroman.      

Filmens handling tar vid efter händelserna i Captain America: Civil War. Black Panther, eller T’Challa som han egentligen heter, återvänder till sitt hemland Wakanda för att efterträda sin far som kung. Då ett okänt hot uppstår måste han tillsammans med Dora Milaje, den Wakandska specialstyrkan, göra allt för att förhindra fullskaligt krig.

Filmen är regisserad Ryan Coogler som tidigare imponerat med filmer som Creed och framförallt den fantastiska Fruitvale Station. I rollistan hittar vi en hel drös storstjärnor:  Chadwick Boseman, Lupita Nyong’o och Michael B. Jordan för att bara nämna några. Filmens soundtrack är producerat av Kendrick Lamar och i låtlistan hittar vi hip-hop giganter som Vince Staples, Schoolboy Q och Travis Scott. Sammanfattningsvis kan vi konstatera att mängden talang bakom filmen är minst sagt imponerande helt enkelt! Att den dessutom mötts av väldigt fint mottagande bland recensenter gör bara att peppen, om möjligt, blir ännu större.      

Här i bokhandeln har vi laddat upp med ett gäng seriealbum, t-shirts och prylar! Är du nyfiken och intresserad av att börja läsa rekommenderar vi A Nation Under Our Feet Vol. 1.


Kommentarer

Vill du skriva en kommentar? I så fall måste du logga in.