Betrayal Legacy

Publicerad: Torsdag, 15 november 2018, Skribent: Gunilla

I går släpptes två stora spelnyheter. Den elektroniska världen fick Fallout 76, som förflyttar det klassiska efter-katastrofen-äventyrsspelet till en multiplayer-värld. Bethesda har målat upp ett detaljerat ”Appalachia”, beläget i nuvarande West Virginia. En del fans av de gamla spelen är upprörda över att att 76:an är ett MMO där PVP (player versus player) spelar en stor roll, men som en gammal MMO-spelare som understundom uppskattat PVP tycker jag att det verkar kul. Vi har ett släppevenemang för spelet på Café Sirius i Göteborg på lördag.

Den andra nyheten, som vi dessutom säljer i butikerna, är Betrayal Legacy, ett Legacybrädspel baserat på klassikern Betrayal at House on the Hill. Här handlar det alltså om att utforska ett mystiskt, farligt hus tillsammans under fjorton spelomgångar. Efter avklarat spel återstår ett vanligt brädspel, som kan spelas obegränsat antal gånger. Videon från Geek & Sundry här ovan presenterar spelet på ett bra sätt.

För alla som tycker att MMO-spel (ökända tidstjuvar) och Legacy-spel (nästan lika tidsödande) tar för lång tid, har vi fått in tre snabbspelade, skojiga kortspel. Arboretum är en klassiker där det gäller att lägga en vacker promenadväg genom en park – nu finns den i tryck igen. Från Looney Labs kommer två nya, nördiga varianter av kortspelet Fluxx, där regler och vinstvillkor ändras på ett kul sätt under spelets gång. Välj mellan Star Trek the Next Generation Fluxx och Star Trek Original Series Fluxx.Kommentarer

Vill du skriva en kommentar? I så fall måste du logga in.