Johan Egerkrans Drakar

Publicerad: Måndag, 8 november 2021, Skribent: Linda

Efter att 2013 ha släppt Nordiska väsen, som blev en omedelbar succé som fortsätter upptäckas och älskas av nya läsare i alla åldrar, har Johan Egerkrans gått från klarhet till klarhet.

Från väsen, till dinosaurier, monster, mytologier, odöda och skräck för de yngsta, alltid lika välritat och tilltalande. Folkbildande böcker om alla de varelser som kittlade fantasin hos oss som barn och för de flesta av Flygödlor, mytologipoddar, brädspel och illustrationer till våra mest älskade klassiker (för att inte tala om en extraordinär Warhammermålare). Nu har det blivit dags för honom att ta sig an den kanske mest älskade och vördade besten genom tiderna, draken. 

Drakar, eller legender om drakar, har funnits med människan sedan urminnes tider. I nästan alla kulturer och religioner har drakar och ormar haft en given plats. Vad är det som fascinerar så med de här eldsprutande reptilerna? Och varifrån kommer de?

I den här boken presenteras massor med olika typer av drakar och draklika varelser, tillsammans med berättelserna om dem. I ett otroligt genomarbetat och vackert verk levandegörs drakar på ett helt nytt sätt. Vi får möta den luriga Ormen i Paradiset, Nidhögg som gnager på världsträdet Yggdrasil, japanska drakkvinnor och vi får stifta bekantskap med legendariska drakdödare som Kadmos, St Göran och Beowulf samt deras fjälliga ärkefiender.

På onsdag  17 november drar Johan ned mot varmare breddgrader för att signera i Malmö, och redan dagen därpå, 18 november, tar han sig över till västkusten för att signera i vår butik i Göteborg. Missa inte att komma förbi och säga hej och få en personlig hälsning i boken. Årets juklapp kan skaffas i tid, vem skulle inte vilja hitta denna bok under granen i december? 

 För de av er som inte bor i närheten eller inte har möjlighet att vara på plats vill vi tipsa om att det går att köpa signerade ex här på hemsidan också.


Kommentarer

Prenumerera på våra nyhetsbrev