Serie Chronicles of Nick

Författare: Sherrilyn Kenyon


Första boken i en ny serie, som utspelar sig i Kenyons Darkhunter-värld men riktar sig mer åt unga vuxna.
   Nick Gautier känner sig helt lugn inför att börja high school. Han är tuff, vet alltid vad som händer och har alltid en vass kommentar till hands. Men han var inte beredd på kvällen då hans bästa vänner försöker döda honom och han räddas av en övernaturlig krigare som virvlar in i bästa Chuck Norris-stil. Det är Nicks första kontakt med Darkhunters, de odödliga vampyrdödarna som i hemlighet ser till att mänskligheten lever trygg från monstren. Det är också hans första skymt av att världen innehåller mycket mer än han trott, men det blir långtifrån den sista.
   Snart upptäcker han att tjejen han är förälskad i går ut och jagar odöda om kvällarna, att kaptenen för fotbollslaget är en varulv, och att hans skolkamrater håller på att förvandlas till människoätande zombier. Nu måste han se till att gömma sina nya polare från mamman, att gömma sin motorsåg från rektorn, och att inte bli uppäten av zombierna. Helst utan att få kvarsittning eller rumsarrest.
   Nick Gautier som äldre är en återkommande karaktär i Kenyons Darkhunter-böcker för vuxna; här får vi historien om hur han började sitt liv i den övernaturliga världen. Boken kan läsas helt fristående men är förstås extra godis för de som redan är bekanta med Nick, Kyrian och Acheron.

- Texten syftar på första delen i serien.

Bevaka

Du kan bevaka "Chronicles of Nick" om du vill få ett mail varje gång det kommer in något nytt knutet till serien.

Nyhetsbrev