Kan du inte läsa det här brevet? Du kan läsa det på nätet.

SF-BOKHANDELNS SPELTIPS
December 2017

SF-Bokhandeln

JULSPEL OCH NYTT PÅ VÄG

Som vanligt har vi satt ihop en lista med några bra spel som får extra lågt pris inför jul. Vi har blandat nya titlar med gamla favoriter och hoppas det finns något för alla. Du hittar julspelen här.

Flera efterlängtade titlar ska dyka upp inför jul. Mest bevakat på vår hemsida är Falloutbrädspelet, baserat på datorspelen. Det är ett upptäckarspel, där du lämnar ditt skyddande valv och utforskar den stora världen. Det borde dyka upp när som helst. Näst mest omtalat är Hogwarts Battle co-op, ett samarbetskortspel från Harry Potters skola. Bland rollspelen är svenska Sagospelet Äventyr på väg från tryck.   

Månadens speltips: Necromunda

Necromunda är en gammal trotjänare som sett många inkarnationer genom åren. Ett spel som lockade in många i hobbyn mot slutet av nittiotalet. Det utspelar sig i samma universum som Warhammer 40.000, men zoomar in på en lägre nivå än där de stora arméerna tågar fram. Här slåss små gäng på omkring tio figurer.

Dragonfire

Dragonfire är ett samarbetsspel med lekbyggarmekaniker och vissa drag av så kallade Legacy-spel, alltså sådana där du förändrar spelet permanent genom dina val. I det här fallet främst genom att utveckla den figur du spelar, levla upp. Det är förstås baserat på Dungeons & Dragons välkända IP, men har sitt eget system.

Xanathar's Guide ...

Ett av rollspelsvärldens mest kända monster har skrivit en guide till rollspelet Dungeons & Dragons. Först och främst finns här inte mindre än 31 nya underklasser (eller specialiseringar) till grundklasserna i spelet. Nästa stora nyhet är ett system för att skapa rollpersonens bakgrund, som ett slags "Life Path".

Brotherhood of the Watch
ett brädspel

Ett lyckat exempel på ”ny kaross på gammal bil”. Det är en Game of Thrones–variant av Catan, Klaus Teubers spel där du bygger upp och utvecklar en landsända.

Twilight Imperium
ett brädspel

Ett av alla tiders mest hyllade brädspel, där interstellära imperier konkurrerar om makten i galaxen. Det är inget för nybörjare - en vanlig spelomgång kan dra ut över 6-8 timmar.

The Unspeakable Oath
till Arkham Horror TCG 

Andra mytosleken som spinner vidare på handlingen kring kungen i gult. Du behöver både grundspelet och expansionen The Path to Carcosa för att spela.

Into the Forbidden City
till Legend of the Five Rings LCG

Tredje leken i imperiecykeln tar med spelarna till Den förbjudna staden. Vi har också fått in The Chrysanthemum Throne, fjärde leken i cykeln. 

Streets of Arkham
till Mansions of Madness

Mansions of Madness, samarbetsspelet i H P Lovecrafts värld, expanderas med nya monster, utredare och scenarion i Streets of Arkham. Utforska universitetet, museet och bakgatorna för att rädda staden undan vansinnet.

Betrayal at Baldur's Gate
ett brädspel

Ett samarbetsspel enligt samma modell som Betrayal at House on the Hill. Spelarna ska tillsammans klara av olika äventyr, men halvvägs genom farligheterna uppdagas det att en i gänget är en förrädare.

Allt om brädspel
nr 2 2017

En tidning om brädspel för nyfikna och entusiaster med ett enda mål: att få fler att upptäcka denna fantastiska hobby. Utkommer med två nummer per år.

Bree
till The One Ring

En kultur och tre äventyr ingår i boken om den lilla bosättningen där hobbitarna kommer att möta  Vidstige. Tillbehör till rollspelet i Tolkiens Midgård

Merry Men
till Sheriff of Nottingham

Fem moduler att användas med det sällskapligt inriktade spelet i Robin Hoods grannskap. Här kan du läsa Samuels presentation av spelet.

France and Old West
till Ticket to Ride

Sjätte kartsamlingen i Ticket to Ride Map Collection innehåller två kartor: Frankrike och Vilda västern. Här hittar du grundspelet på svenska.

Axis & Allies
anniversary edition

En ny, lätt omarbetad version av ur ­sprungsspelet, som tar sin början när USA går in i kriget. Här ingår Italien som axelmakt och flottorna förstärks av kryssare.

Traveller
nostalgi-rollspel

En startlåda till den senaste versionen av Traveller, ett anrikt rollspel som tilltalat sf-fans sedan slutet av 70-talet. Lådan innehåller ett komplett spel och en ny kampanjmiljö.

Alla månadens spelnyheter hittar du här

SF-Bokhandeln AB
 - Box 2300 - 103 17 Stockholm
http://www.sfbok.se - fragor@sfbok.se

Våra butiker:
Västerlånggatan 48, Gamla Stan, Stockholm (tel 08-21 50 52)
Kungsgatan 19, Göteborg (tel 031-13 06 70)
Storgatan 41, Malmö (tel 040-23 05 20)

Vill du inte ha nyhetsbrevet längre? Avboka här.