Kan du inte läsa det här brevet? Du kan läsa det på nätet.

SF-BOKHANDELNS SPELTIPS
November 2017

SF-Bokhandeln

TALISMAN ÄR TILLBAKA

Lagom till jul har gamla favoriten Talisman kommit tillbaka. Senaste var licensen där det gäller att banka monster och vinna Härskarkronan i Fantasy Flight Games ägo, men nu har den återvänt till moderskeppet - Games Workshop - där spelet skapades av Robert Harris 1983. Det är den reviderade fjärde utgåvan, alltså samma som senast fanns i tryck, som nu har dykt upp igen tillsammans med flera av expansionerna. Du hittar grundspelet och alla expansioner här.

På lördag, 11 november, är det dags för rollspel i Stockholmsbutiken igen. Våra spelledare för dagen är Emma, som kommer att bjuda på fantasyäventyr i Dungeons & Dragons, Jakob, som låter er utföra lönndåd i Blades in the Dark, och Jens, som tar med er ut i rymden i Coriolis. Vill du säkra en plats i någon grupp kan det göras via mail till samuel@sfbok.se, i annat fall går det bra att dyka upp och se var det finns platser kvar.

Lördagen därpå, 18 november, spelar vi Sword Princess på Café Sirius i Göteborg.

Månadens speltips: Pandemic Legacy season 2

Pandemic Legacy Season 2 berättar om en värld efter pandemin där hoppet om att bota sjukdomarna är ute. Det  finns i två versioner, Yellow och Black. Spelet är helt fristående och du behöver inte ha spelat något av de tidigare Pandemic-spelen för att uppskatta det, även om det såklart kommer att fördjupa upplevelsen att ha spelat säsong ett.

Conan RPG

Mophidius har tagit sig an Robert E Howards cimmeriske hjälte och gjort ett spel i 2d20-systemet.

Star Trek Adventures

Precis som Conan-spelet här intill baseras det här Star Trek-spelet på 2d20-systemet. Ett snyggt spel med bra trek-känsla!

Tal'Dorei Campaign Setting
till Dungeons & Dragons

Kampanjvärlden från Matthew Mercers Critical Role finns nu i bokform. Hög igenkänningsfaktor för alla som har följt RPG-showen på nätet.

First Martians
ett brädspel

Ett krävande brädspel på den röda planeten för alla som gillar hård science fiction. Spelet är baserat på reglerna från Robinson Crusoe, men har en  egen, väldig sf-mässig ton. 

When I Dream
kortspel på svenska 

Ett gissningsspel med drömtema, där somliga motspelare hjälper dig och andra förvirrar dig. Allt under tidspress. Kan du få rätsida på dina drömmar?

The Expanse
ett brädspel

Välj en av de fyra fraktionerna från James S A Coreys space opera-serie och kämpa om makten över solsystemet i ett brädspel som har lånat en hel del från kalla kriget-spelet Twilight Struggle.

Legend of the Five Rings
ett kortspel

Ett levande kortspel från Fantasy Flight Games, baserat i den japanskinspirerade världen Rokugan där olika klaner slåss om makten. Lådan innehåller kort för en spelare.

Heart of the Empire
till Imperial Assault

Välkommen till Coruscant, där en farlig artefakt står i centrum för den här expansionens kampanj. I 16 uppdrag kan spelarna utforska Coruscant från kloakerna till de skinande skyskraporna.

Äventyrspaket 2
till Symbaroum

Två fristående äventyr till det svenska fantasyspelet som utspelar sig i och kring en mystisk storskog.

The Bestiary of Equestria
till Tails of Equestria

En "monsterbok" till My Little Pony-rollspelet. Vi har också fått in äventyret Festival of Lights.

Arams hemlighet
äventyr till Coriolis

Den försurade planeten Jina anses näst intill obeboelig, men rollpersonerna upptäcker att Jina döljer mer än vad som visar sig på ytan.

Legend of the Sea Robbers
till Catan: Seafarers

Fyra länkade scenarion till Catan: Seafarers. Expansionen kräver att du både har grundspelet Catan och Catan: Seafarers.

Ghosts of Dathomir
till Force and Destiny

Ett äventyr till kraftanvändarnas variant av Star Wars-rollspelen från Fantasy Flight Games. En mystisk artefakt lurar ut rollpersonerna på en resa till The Outer Rim.

Pocket Mars
ett kortspel

Ett till synes enkelt litet kortspel om kolonisationen av Mars, men Pocket Mars rymmer mer taktiskt tänkande än man först kan tro.

Alla månadens spelnyheter hittar du här

SF-Bokhandeln AB
 - Box 2300 - 103 17 Stockholm
http://www.sfbok.se - fragor@sfbok.se

Våra butiker:
Västerlånggatan 49, Gamla Stan, Stockholm (tel 08-21 50 52)
Kungsgatan 19, Göteborg (tel 031-13 06 70)
Storgatan 41, Malmö (tel 040-23 05 20)

Vill du inte ha nyhetsbrevet längre? Avboka här.