Kan du inte läsa det här mejlet? Du kan läsa det på nätet

Science Fiction Bokhandeln

Spelnyheter maj/juni 2018     

Spelrea i butikerna och näthandeln

Vi har rensat hyllorna och rear ut spel både i butikerna och på nätet. Bland godbitarna återfinns Necromunda: Gang War, regelboken till det taktiska figurspelet från Games Workshop. Boxen med regelbok och figurer, Necromunda Underhive, finns också på rea. För rollspelarna rekommenderas Our Friends the Machines & Other Mysteries, den engelska utgåvan av äventyrsboken till Ur Varselklotet (Tales from the Loop på engelska). Engelska versionen av Fantasy – Old School Gaming finns också på rean. Bland vanliga sällskapsspel märks särskilt prisvinnande stadsbyggarspelet Suburbia och kortspelet Khan of Khans, designat av Reiner Knizia och baserat i Greg Staffords fantasyvärld Glorantha!

I morgon, 30 maj, hålls en brädspelsträff på Café Sirius i Göteborg. Kom förbi och spela skyttegravsspelet The Grizzled. Kan ni hjälpa varandra att överleva västfrontens fasor? Nästa tisdag, 5 juni, är det releasefest för expansionen Summerset till MMO-spelet Elder Scrolls Online. Panelsamtal kring Elder Scrolls-världen och quiz står på schemat.

Månadens spel är Mordenkainen's Tome of Foes

Mordenkainens Tome of Foes

Mordenkainen’s Tome of Foes är ett mycket bra tillbehör till D&D, och en riktig guldgruva för alla som vill spela på hög nivå med mycket resande genom planen. Boken plockar upp idéer och sammanhang från tidigare utgåvor av spelet och beskriver ett fascinerande multiversum som lånar sig till alla slags spelkampanjer.

Läs mer

Symbaroum: Monsterkodex

Symbaroum: Monsterkodex

Skogen Davokar och drottningdömet Ambria bildar en mycket bra kampanjvärld, lagom komplex för att fungera på flera nivåer. Monsterkodexet innehåller, enligt skaparna ”en vidunderlig samling varelser och anmärkningsvärda fenomen som kan påträffas i regionen kring det vidsträckta skogsbältet Davokar”.

Läs mer
The Forgotten Age

The Forgotten Age
till Arkham Horror TCG

Den tredje lyxexpansionen till Arkham Horror leder vägen in i Mexikos djungler. Historikern Alejandro Vela hittar en glömd aztekisk ruinstad djupt inne i urskogen.

Läs mer
Fully Operational

Fully Operational
till Age of Rebellion

Ingenjörens bakgrundsbok till rebellernas variant av de nya Star Wars-rollspelen innehåller specialiseringar, nya arter och förstås regler för att bygga skepp och fordon.

Läs mer
Monsters and Minions

Monsters & Minions
till Roll Player

En expansion till spelet som handlar om att skapa en spelkaraktär. Här förs spelet ett steg längre, med en femte spelare, stridssystem och nya val som raser, bakgrund, klasser, vapen och mycket annat.

Läs mer
History of the World

History of the World
ett brädspel

En reviderad utgåva av ett brädspel som ursprungligen släpptes av Avalon Hill och kan beskrivas som ett mer avancerat Risk, med inbyggd historielektion.

Läs mer
Monster i Masona

Monster i Masona
till Sagospelet Äventyr

Monster i Masona är den tredje världsboken för Sagospelet Äventyr och koncentrerar sig helt på monster som förekommer i Västanhavet och på Nordhelm.

Läs mer
Sunset over Water

Sunset over Water
ett kortspel

Ett kortspel där spelarna tar rollen av landskapsmålare som ska uppsöka lämpliga motiv, färdigställa en målning och sedan sälja den för att få bättre rykte.

Läs mer
FATE Horror Toolkit

FATE Horror Toolkit
till FATE

En liten bok med hjälpmedel, spelmekanik och tankar kring skräckspelande med FATE-reglerna. Här diskuteras vad skräckspel kan vara, och hur element från skräckberättelser kan vävas in i rollspel.

Läs mer
Captive

Captive
ett tecknat soloäventyr

Ett soloäventyr i tecknad serie-form. Det fungerar precis som andra soloäventyr, med en tecknad serie istället för bara text. .Din dotter är kidnappad och sökandet efter henne har fört dig till grindarna vid en mystisk herrgård. 

Läs mer
Shadows of the Dusk Queen

Shadows of the Dusk Queen
till Dungeons & Dragons

Överallt viskas det om Skymnings-drottningen, en mystisk fédrottning som härskade från Skymningens torn, en väldig byggnad långt inne i en mörk skog. Ett äventyr från Kobold Press.

Läs mer
Död kvinnas kista

Död kvinnas kista
till Hjältarnas tid

Ett äventyr med pirater och dolda skatter. Kapten Hedwig Höknäbb, ökänd piratkapten och de sju havens fasa, har ett litet problem: hon är död.

Läs mer
Alone Against the Dark

Alone Against the Dark
till Call of Cthulhu

En minikampanj för solospel. Som spelare ska du lösa en serie mystiska försvinnanden som tar dig med från New York till Egypten.

Läs mer
High Society

High Society
ett kortspel

Klassiskt, snabbt auktionsspel som håller för flera omspelningar. Det gäller att slåss om statussymboler, gestaltade av snygga kort med jugendinspirerade bilder.

Läs mer

Alla spelnyheter hittar du här
SF-Bokhandeln AB - Box 2300 - 103 17 Stockholm
wwww.sfbok.se
Mejla frågor till fragor@sfbok.se
Våra butiker: Västerlånggatan 48, Gamla Stan, Stockholm (tel 08-21 50 52)
Kungsgatan 19, Göteborg (tel 031-730 93 00)
Södra Förstadsgatan 26, Malmö (tel 040-23 05 20)
Vill du inte ha nyhetsbrevet längre? Avboka här.

Facebook Twitter Rss Youtube Instagram