Science Fiction Bokhandeln

Tecknade serier februari 2020       

Locke & Key och mysmanga

Todd Phillips Joker vann ingen storslam på Oscarsgalan, men Joaquin Phoenix fick en välförtjänt statyett för sin roll som den smilande superskurken. För den som vill ha mer Joker rekommenderas klassikern The Killing Joke och Scott Snyders mästerliga Death of the Family. På svenska har vi dessutom den fina antologin Jokern som samlar 18 klassiska berättelser med superskurken.

Nya Harley Quinn-filmen Birds of Prey vinner knappast någon Oscar, men är klart kul. På seriehyllan ger Stjepan Sejics originstory Harleen en ny laddning åt Jokerns sometime flickvän, psykologen som dras ner i en malström av vansinne och kriminalitet. Den kom ut i albumform för en dryg veckasedan och har redan sålt slut, men fler är på väg in. Pröva också på samlingsvolymerna med Harley Quinn Rebirth.

Locke & Key

Sedan 2010 har olika film och tv-bolag försökt sig på en filmatisering av Locke & Key. Det har dock slutat med pilotavsnitt och det är först nu, när det hamnade hos Netflix, som det faktiskt blev en hel produktion av det hela. Men den tecknade serien är förstås ändå bäst!

Läs mer

A Man and His Cat

Berättelsen om den distingerade änklingen Kanda och den fulsöte katten som han döper till Fukumaru har kanske inte så mycket handling, men scenerna ur deras enkla vardagsliv och historien om hur de botar varandras ensamhet har gjort den till en favorit för många.

Läs mer
No Longer Human

No Longer Human
349:-
av Osamu Dazai & Junji Ito

Skräckmästaren Junji Ito är en av den moderna mangans mest igenkännbara tecknare och nu har ha tagit sig an Japans näst mest lästa roman.

Läs mer
Beyond the Clouds 1

Beyond the Clouds 1
139:-
av Nicke

Theo är en händig kille och Mia en flicka med en skadad vinge. En märklig vänskap tar sin början när Theo lyckas reparera vingen.

Läs mer
The Dreaming 2

The Dreaming 2: Empty Shells
169:-
av Simon Spurrier

Andra delen i serien som utspelar sig i samma värld som Neil Gaimans Sandman-serier.

Läs mer
My Brothers Husband

My Brothers Husband 1 & 2
279:-
av Gengoroh Tagame & Anne Ishii

En samlingsvolym med båda delarna av den charmiga mangan om frånskilda Yaichi och hans lilla dotter Kana som blir vänner med Mike, änkling efter Yaichis döde bror.

Läs mer
Living Room Matsunaga San 1

Living-Room Matsunaga-san 1
139:-
av Keiko Iwashita

Romantisk manga om skolflickan Meeko som får flytta in på sina farbrors pensionat när hennes föräldrar lämnar stan för att ta hand om farmor. Som sig bör in en manga bor bara lustiga kufar på pensionatet.

Läs mer
Valkyrie Jane Foster 1

Valkyrie Jane Foster Vol 1
210:-
av Jason Aaron

Jane Foster är tillbaka, doktorn som blev kompis med Thor, själv blev den nya Thor och nu har förvandlats till Valkyrie, ledsagare av fallna kämpar. Det gäller att inte stanna för länge på samma jobb!

Läs mer
My Androgynous Boyfriend 1

My Androgynous Boyfriend 1
179:-
av Tamekou

Wako och hennes androgyna pojkvän har ingen vanlig relation. Hon jobbar hårt på kontoret och han ägnar dagarna åt att obsessa över smink och kläder. En romans som bryter mönstret, med andra ord.

Läs mer
Solo the survivors

Solo: The Survivors of Chaos 1
359:-
av Oscar Martin

I en framtid ödelagd av kärnvapenkrig slår sig muterade djur fram i en hård värld. Vi får följa den unga råttan Solo, som lämnar hemmet för att bli en krigare.

Läs mer
Bord för en

Bord för en
199:-
av Johannes Torstensson

En gripande serieroman om en ung mans kamp mot ensamheten. Den låga självkänslan, som är ett resultat av mobbning under skolåren, gör att han drar sig undan.

Läs mer
Golden Age

The Golden Age Book 1
339:-
av Roxanne Moreil & Cyril Pedrosa

Ett kungadöme har drabbats av svält och korruption. Den unga tronarvingen Tilda bestämmer sig för att försöka rädda sitt rike, men tvingas istället i landsflykt. Sagolik fantasyserie som varit mycket omtalad.

Läs mer
Bat and Cat

The Bat and the Cat: 80 Years of Romance
379:-

Följ Batman och Catwomen genom åttio år, från de första 40-talsserierna till nutid. Det här albumet samlar alla de bästa historierna.

Läs mer
Aliens Rescue

Aliens: Rescue
219:-
av Brian Wood & Kieran McKeown

En serie som tar vid efter händelserna i Aliens: Resistance. Alec Brand, kolonisten som räddadees av Ripley och Zula Hendricks, har växt upp och blivit marinsoldat. Han skickas på ett hemligt uppdrag till samma xenomorfinfekterade måne som han räddades från.

Läs mer

Alla serienyheter hittar du här
SF-Bokhandeln AB - Box 2300 - 103 17 Stockholm
www.sfbok.se
Mejla frågor till fragor@sfbok.se
Våra butiker: Västerlånggatan 48, Gamla Stan, Stockholm (tel 08-21 50 52)
Kungsgatan 19, Göteborg (tel 031-730 93 00)
Södra Förstadsgatan 26, Malmö (tel 040-23 05 20)
Vill du inte ha nyhetsbrevet längre? Avboka här.

Kan du inte läsa det här mejlet? Du kan läsa det på nätet

Facebook Twitter Rss Youtube Instagram