Kan du inte läsa det här brevet? Du kan läsa det på nätet.

MÅNADENS FANTASY
November 2017

SF-Bokhandeln

Oathbringer och Perfekt Shadow

Några riktigt stora titlar har landat lagom till julhandeln. Störst är utan konkurrens Oathbringer, tredje delen i Brandon Sandersons serie The Stormlight Archives. Den var så hett efterlängtad att den har tagit slut. Fler är på väg. Håll utkik på hemsidan för att se när nya kommer in. Många av våra kunder har samtidigt intresserat sig för Sandersons övriga serier (han är enormt produktiv). Läs gärna Gabis (lite föråldrade) genomgång av hans författarskap. En annan het titel är Perfect Shadow, en långnovell i samma universum som Night Angel-trilogin. För den som söker fler dolkar i natten  har Gunilla skrivit en text om böcker med lönnmördare.

Tre stora signeringar planeras före jul. På lördag 25/11 kommer Johan Egerkrans till Malmöbutiken. Passa på att få signerade Nordiska väsen och gudar, eller glada dinosaurier, att ge bort i jul. Fredagen därpå, 1 december (OBS! Nytt datum), besöker Simon Stålenhag Stockholm för en smygrelease av sin nya konstbok Passagen. Och så har vi vår Megasignering: 17 december dyker Johan Egerkrans, Mats Strandberg, Sara Bergmark Elfgren, Karl Johnsson och Sofia Falkenhem upp i Stockholm för att signera julklapparna!

Vår nyhetskatalog för jul och vinter är färdig. Du kan titta på en pdf här. Har du inte fått den och vill få hem den i brevlådan? Anmäl dig här.

Månadens fantasy: Whichwood

I Whichwood dyker vi tillbaka in i världen Tahereh Mafi målade upp så väl för oss i Furthermore, men i denna persiska saga hamnar vi istället i Whichwood och besöker flickan Laylee, som är en mordeshoor - en person vars jobb är att ta hand om och tvätta de dödas kroppar för att hjälpa dem vidare till Otherwhere.

Vi rekommenderar: The Black Tides of Heaven

The Black Tides of Heaven är en fantastisk, och ovanlig, debut av J Y Yang. I Tensorateserien, som hittills består av två böcker, har Yang skapat både intressanta och representativa karaktärer – Yang identifierar själv sig som queer och icke-binär – och en värld som blandar fantastiskt och jordnära.

Oathbringer
av Brandon Sanderson

Tredje delen i The Stormlight Archives, Sandersons episka fantasyserie som planeras bli tio böcker lång. Finns också inbunden, men båda utgåvorna är tyvärr tillfälligt slutsålda. 

Perfect Shadow
av Brent Weeks

Långnovell i samma universum som Night Angel-trilogin. Perfect Shadow, som kan läsas fristående, handlar om en svärdsmästare som  tvingas tillbaka ut i hetluften.

Seventh Decimate
av Stephen Donaldson 

Sex olika naturkrafter används av magiker för både goda och onda ändamål. Men det finns en sjunde, och den hotar att orsaka storkrig. Från författaren till böckerna om Thomas Covenant.

Fantastic Beasts and Where to Find Them
av J K Rowling

En påkostad presentutgåva, med bilder av den prisbelönta illustratören Olivia Lomenech Gill. 

Road Brothers Stories
av Mark Lawrence  

En novellsamling med tio berättelser från samma värld som serienThe Broken Empire. Här handlar det om Jorg och hans resande bröder.

The Tiger's Daugher
av K Arsenault Rivera 

Episk debut med lesbisk kärlek, inspirerad av asiatisk historia. Demoner hotar ett mäktigt rike, men kanske finns hjälpen hos ett hårdfört nomadfolk.

The Tethered Mage
av Melissa Caruso

En magiker från gatan möter arvtagerskan från en mäktig adelssläkt när krigets eldar tänds, i en berättelse med drag av The Lies of Locke Lamora. 

Jade City
av Fonda Lee 

Fantasy från en kinesisk-inspirerad, både modern och episkt fantasymässig, värld där maffialiknande släkter slåss om makten över jadehandeln.

Death's Mistress
av Terry Goodkind

Här börjar en ny serie som kretsar kring kejsar Jagangs tjänarinna Nicci från serien The Sword of Truth.

Brev från J R R Tolkien
red Humphrey Carpenter

Här presenteras ett stort urval brev från 1914 till 1973 av J.R.R. Tolkien. Se hur tankarna kring Midgård växer fram i korrespondens med vänner och familj.

Scythe
av Neal Shusterman

I en perfekt värld finns inget lidande och ingen död - annat än i form av Liemännen. Någon måste se till att alla inte lever för evigt och två ungdomar blir mot sin vilja lärjungar till en Lieman.

Almost Midnight
av Rainbow Rowell

Två korta, vintriga berättelser : Midnights och Kindred Spirits. Båda väldigt förtjusande, och med fina illustrationer av Simini Blocker.

Alla fantasynyheter hittar du här

SF-Bokhandeln AB
 - Box 2300 - 103 17 Stockholm
http://www.sfbok.se - fragor@sfbok.se

Våra butiker:
Västerlånggatan 48, Gamla Stan, Stockholm (tel 08-21 50 52)
Kungsgatan 19, Göteborg (tel 031-730 93 00)
Södra Förstadsgatan 26, Malmö (tel 040-23 05 20)

Vill du inte ha nyhetsbrevet längre? Avboka här.