Kan du inte läsa det här mejlet? Du kan läsa det på nätet

Science Fiction Bokhandeln

Fantasy april 2018     

Signeringar och författarprat

Vi får fint besök i butikerna nästa vecka. På måndag kommer ingen mindre än Raymond E Feist  till Stockholm och första maj dyker han upp i Göteborg. Mest känd är han förmodligen för sina böcker om Midkemia och Kelewan, där Magician från 1982 är en riktig klassiker. Med King of Ashes har han lämnat sina gamla fantasyriken bakom sig och börjat om i en ny värld fylld av maktintriger.

Från magiker i Midkemia till ockultister i Berlin - månadens andra tips är en skräckroman skriven av Gunilla Jonsson och Michael Petersén, som båda arbetar här på SF-Bokhandeln. Döden är bara början utspelar sig i samma värld som parets klassiska skräckrollspel KULT. De signerar och pratar rollspel och skrivande  i Stockholm på lördag 28 april och i Malmö och Göteborg helgen 5-6 maj.

Redan i morgon, 27 april, blir det trippelsignering i vår butik i Malmö. Författarna Charlotte Cederlund, Patrik Centerwall och Linnea Dahlgren pratar om fantasy, magi och tidsresor, och sedan blir det signering.

Månadens fantasy är King of Ashes

King of Ashes

Raymond E. Feists nya romanserie är en mångfacetterad historia om människorna i de fem rikena på två kontinenter på varsin sida om ett brett sund, där alla påverkas av de storpolitiska händelserna. Passa på att träffa Feist i Stockholm och Göteborg i början på nästa vecka.

Läs mer

Vi rekommenderar Döden är bara början

Döden är bara början

En roman från samma värld som skräckrollspelet KULT. Utforska en värld där solen har gått ner tillsammans med den svenska skulptören Amanda Serner, säkerhets-teknikern Svetlana, den olycksdrabbade försäkrings-juristen Harlan och ett äldre konstnärspar som har hittat hem från den stora staden bortom Illusionen. Signering i Stockholm 28/4 och i Göteborg och Malmö helgen därpå.

Läs mer

Vi rekommenderar Här kommer natten

Här kommer natten

Den svenska vampyrromanen Här kommer natten är varken överdrivet våldsam eller romantisk, däremot både spännande och välskriven, med inslag av numerologi och skojig kvasivetenskap. För alla stockholmare är det riktig julafton att läsa om vampyrernas trassliga relationer på Södermalm.

Läs mer
Grey Sister

Grey Sister
av Mark Lawrence

Andra boken i serien om den lönnmördande nunnan Nona som lever i en hård och nådlös värld. Läs Ylvas text om första boken, Red Sister, här.

Läs mer
Blånatten

Blånatten
av Jo Salmson

Blånatten är den tredje och avslutande delen i Jo Salmsons hyllade fantasytrilogi "Drakarnas öde". Nea har mött drakriddaren Tam och hans blå drake Sky, men fasansfulla saker väntar dem.

Läs mer
Klockan och spegeln

Klockan och spegeln
av Patrik Centerwall

Marcus föräldrar reser mellan dimensioner och samlar information om olika kulturer och civilisationer. Men de vet inte att Marcus ibland lånar fickuret som gör det möjligt att resa mellan världar.

Läs mer
The Witchwood Crown

The Witchwood Crown
av Tad Williams

Nu finns första delen i Tad Williams nya fantasyserie i pocket. The Witchwood Crown utspelar sig trettio år efter den klassiska serien "Minne, sorg och törne".

Läs mer
Blackwing

Blackwing
av Ed McDonald

En av fjolårets mörkaste och bästa fantasyböcker i pocket handlar om legoknektar i en krigshärjad värld. Läs Davids presentation här. Uppföljaren Ravencry släpps i juni.

Läs mer
Rotherweird

Rotherweird
av Andrew Caldecott

Mysig och annorlunda fantasy om en liten brittisk stad som står utanför tidens gång. Uppföljaren Wyntertide ska dyka upp någon gång under maj månad.

Läs mer
Ash Princess

Ash Princess
av Laura Sebastian

Ungdomsfantasy med brutala maktstrider, en prinsessas kamp för sitt folk och lite romantik. Finns också i en inbunden utgåva,

Läs mer
The Outcast

The Outcast
av Taran Matharu

En roman som berättar förhistorien till Marharus Summoner-serie (se boken till höger). Möt Arcturus, som blir Hominums första besvärjare.

Läs mer
The Battlemage

The Battlemage
av Taran Matharu

Fletcher och hans klasskamrater reser genom tiden och etern, med drakryttare och albinoorcen Khan tätta i hälarna. Tredje boken i Summoner-serien.

Läs mer
From Unseen Fire

From Unseen Fire
av Cass Morris

Fantasy inspirerad av antikens Rom, men med en magisk knorr. I Aven har elementarmagikerna stor makt, och kvinnorna börjar göra sina röster hörda.

Läs mer
The Toy Makers

The Toy Makers
av Robert Dinsdale

Året är 1917 och kriget rasar på kontinenten. Men The Emporium i London säljer leksaker som väcker fantasin till liv hos stora som små.

Läs mer
Dark Queen

Dark Queen
av Faith Hunter

Jane Yellowrock är van vid att jaga vampyrer, men nu måste hon slåss tillsammans med dem, sedan Leo har utmanats av de europeiska vampyrernas ledare.

Läs mer

Alla fantasynyheter hittar du här
SF-Bokhandeln AB - Box 2300 - 103 17 Stockholm
wwww.sfbok.se
Mejla frågor till fragor@sfbok.se
Våra butiker: Västerlånggatan 48, Gamla Stan, Stockholm (tel 08-21 50 52)
Kungsgatan 19, Göteborg (tel 031-730 93 00)
Södra Förstadsgatan 26, Malmö (tel 040-23 05 20)
Vill du inte ha nyhetsbrevet längre? Avboka här.

Facebook Twitter Rss Youtube Instagram