Science Fiction Bokhandeln

fantasy september 2019       

Möt oss på bokmässan

Som vanligt hittar ni oss på Bokmässan Göteborg, dit vi har med det bästa inom science fiction, fantasy och skräck. Vi har ett fullspäckat signeringsschema med Dmitrij Gluchovskij, Alexander Karim, Sara Bergmark Elfgren, Johan Egerkrans och många fler! Se fullständigt program på Facebook.

Vi tipsar om kommande tv-serier med fantasytema på hemsidan. Läs om Dark Crystal och His Dark Materials.

Månadens fantasy: A Little Hatred

A Little Hatred

Industriella revolutionen har kommit till Joe Abercrombies First Law-värld i den nya boken A Little Hatred. Skorstenarna skjuter upp ur marken och bolmar sotlungerök över städerna. Fabriksarbetarna försöker organisera sig fackligt men hängs om ägarna kommer på dem. Det har gått cirka trettio år sedan förra trilogin och bortsett de teknologiska framstegen är mycket sig likt.

Läs mer

Peter Bergting om att teckna drakar

Drakar

Peter Bergtings har skrivit en bok med titeln Drakar - den stora boken om bevingade bestar från Smaug till Katla. Vi hörde av oss till Peter och bad honom berätta lite om arbetet med boken.

Läs mer
Boundless

Boundless
249:-
av R A Salvatore

Andra boken i Salvatores nya serie om svartalven Drizzt Do'Urden från Forgotten Realms. Vi möter än en gång Drizzts far, som kämpar för att finna sig till rätta i en förändrad värld.

Läs mer
Port of Shadows

Port of Shadows
199:-
av Glen Cook

Glen Cook skrev mörk och skitig fantasy innan nya namn som Joe Abercrombie och Mark Lawrence klev upp på scenen. Här återvänder han till sina första antihjältar, The Black Company.

Läs mer
Silmarillion

Silmarillion
139:-
av JRR Tolkien

En ny svensk utgåva av Tolkiens berättelser från tidsåldrarna före ringens krig. För omslagsbilden står Johan Egerkrans. 

Läs mer
Ringens brödraskap

Ringens brödraskap
149:-
av JRR Tolkien

En ny svensk utgåva av Tolkiens böcker om härskarringen, med omslag av Johan Egerkrans. Del två heter De två tornen och del tre Konungens återkomst.  

Läs mer
The Ten Thousand Doors of January

The Ten Thousand Doors of January
199:-
av Alix E. Harrow

January Scaller bor i ett vindlande hus fullt av kuriösa föremål, men märkligast av allt är kanske January själv. Vem är hon? Varför tycks en gammal bok om portar och äventyr handla om henne?

Läs mer
Brightfall

Brightfall
219:-
av Jaime Lee Moyer

Någon mördar Robin Hoods muntra män. Rövaren från Sherwoodskogen har lämnat en gravid Marian och gått i kloster för att begrunda sina synder, men tvingas tänka om när hans kamrater börjar dö.

Läs mer
Sanctuary

Sanctuary
219:-
av V. V. James

En mordgåta i den lilla staden Sanctuary, där alla vakar över mer eller mindre dödliga hemligheter. En död idrottsman. En häxas dotter. En malström av lögner och skvaller. Polisutredaren Maggie Knight har händerna fulla.

Läs mer
The Bone Ships

The Bone Ships
139:-
av R.J. Barker

I generationer har De hundra öarnas rike byggt sina skepp av drakben och utkämpat ett evig krig mot sina fiender. Nu är drakarna borta. Men kriget består. Och när en drake siktas förändras allt.

Läs mer
Grave Importance

Grave Importance
139:-
av Vivian Shaw 

Greta Helsing, de odödas läkare, bjuds in till Marseille. Tredje boken i en charmig serie om odöda och medicin. Som ny läsare börjar du med Strange Practice.

Läs mer
The Blacksmith Queen

The Blacksmith Queen
165:-
av G A Aiken

En profetia kommer till Black Hills, och krig bryter ut. Keeley Smythe måste ta hjälp av en klankrigare från bergen för att skydda sin syster. Första delen i en ny, romantisk fantasyserie med kentaurer och maktintriger.

Läs mer
Widows Welcome

Widows Welcome
199:-
av D. K. Fields

Mord, rån och gräsligheter är vardagsmat i staden Fenest. Men måttet är rågat när detektiven Cora Gorderheim hittar ett lik med igensydd mun. Första boken i en serie 1800-talsinspirerade deckare i fantasymiljö.

Läs mer
Monster She Wrote

Monster, She Wrote
189:-
av Lisa Kröger & Melanie R. Anderson

En bok om kvinnorna som skapade monster i skräcklitteraturens barndom. Boken innehåller biografiska texter om mer än hundra författare och deras verk.

Läs mer

Alla månadens fantasynyheter hittar du här
SF-Bokhandeln AB - Box 2300 - 103 17 Stockholm
www.sfbok.se
Mejla frågor till fragor@sfbok.se
Våra butiker: Västerlånggatan 48, Gamla Stan, Stockholm (tel 08-21 50 52)
Kungsgatan 19, Göteborg (tel 031-730 93 00)
Södra Förstadsgatan 26, Malmö (tel 040-23 05 20)
Vill du inte ha nyhetsbrevet längre? Avboka här.

Kan du inte läsa det här mejlet?  Du kan läsa det på nätet

Facebook Twitter Rss Youtube Instagram