SF-Bokhandeln

FANTASY I FEBRUARI 2020

DEVERRY OCH RIVERS OF LONDON

Två efterlängtade nya titlar har kommit in. Sword of Fire är den senaste boken i Katharine Kerrs Deverryserie, en av alla tiders mest älskade fantasyberättelser. I False Value återvänder Ben Aaronovitch, författare till de charmiga Rivers of London-böckerna, till den engelska huvudstaden. De sex första böckerna i serien finns dessutom på rean. Vi har också fått in Andrzej Sapkowskis Witcherböcker med nya omslag och, lagom till premiären på Coralineoperan i Stockholm, snygga utgåvor av Neil Gaimans kusliga klassiker på svenska.

Nästa tisdag, 25 februari börjar årets bokrea. Vi har öppet från 8:00 på morgonen i alla tre butikerna. I dag har vi lagt upp en katalog med utvalda titlar och nästa måndag kommer en större reakatalog upp på hemsidan. Vi rear bland annat flera fina utgåvor av Ursula K LeGuins böcker.

Klicka här för fantasytitlarna på rean

Sword of Fire av Katharine Kerr

Sword of Fire

Sofia har läst den ny boken i Deverryserien och är entusiastisk: "När jag först hörde att Katharine Kerr skulle ge ut en ny Deverryroman kunde jag knappast behärska min förtjusning. Ordet ”squee” kan ha undsluppit mig. För Katharine Kerr är nämligen extra - en extra bra historieberättare, lingvist, världskonstruktör, karaktärstecknare och ödesskildrare. Nu efter att ha läst ut nya boken är enda bekymret att den är slut."

Läs mer
False Value

False Value
149:-
av Ben Aaronovitch

Peter Grant ska bli pappa. Han är rädd och glad - och får samtidigt ett nytt jobb på IT-snillet Terrence Skinners nya Londonfirma Serious Cybernetics Company.

Läs mer
The Sisters Grimm

The Sisters Grimm
199:-
av Menna van Praag

Fyra magiska systrar. En tickande klocka. En mystisk, mörk fadersfigur och ett sagolikt Cambridge. Suggestiv sagofantasy för alla som gillar Erin Morgensterns böcker.

Läs mer
The Wolfs Call

The Wolf's Call
129:-
av Anthony Ryan

Anthony Ryan återvänder till Vaelin Al Sorna, hjälten från serien Raven's Shadow, som räddade civilisationen och sedan drog sig tillbaka till ett stilla liv långt upp i norr. Grimdark fantasy för alla som gillar David Gemmell.

Läs mer
The Library of the Unwritten

The Library of the Unwritten
129:-
av A. J. Hackwith

Oavslutade böcker har en egen plats i helvetet, i Det oskrivnas bibliotek. Bibliotekariens uppgift är att jaga rätt på karaktärerna från de oavslutade berättelserna.

Läs mer
The Last Smile in Sunder City

The Last Smile in Sunder City
129:-
av Luke Arnold

Privatsnoken Fetch Phillips har några några enkla regler - det kostar extra om han ska hålla sig nykter, han golar inte och han jobbar inte för människor. Charmig deckare från en stökig fantasystad. Läs Mickes recension här.

Läs mer
Black Leviathan

Black Leviathan
239:-
av Bernd Preplies

Moby Dick med drakar. Skargakar är hem för drakjägarna, som jagar från luftskepp i molnhavet. När Lian tvingas ta hyra på första bästa skepp ställs han under en fanatisk kapten på jakt efter en jättedrake.

Läs mer
The Priory of the Orange Tree

The Priory of the Orange Tree
159:-
av Samantha Shannon

Episk, feministisk drakfantasy från en värld hotad av brinnande krig och kaosmakter väckta ur sin sömn.

Läs mer
Kingdom of Copper

The Kingdom of Copper
99:-
av S A Chakraborty

I Daevabad, där djinnerna kan åkalla eldsflammor genom att knäppa med fingrarna och magisk kraft finns överallt, kan blod vara lika farligt som en besvärjelse. Uppföljare till ökenfantasyn The City of Brass finns nu i pocket.

Läs mer
Highfire

High Fire
219:-
av Eoin Colfer

Författaren till böckerna om Artemis Fowl skriver nutidsfantasy om en drake i Louisianas träsk.

Läs mer
A Blight of Blackwings

A Blight of Blackwings
149:-
av Kevin Hearne

Uppföljaren till Plague of Giants, från författaren till böckerna om järndruiden Atticus. Daryck törstar efter hämnd sedan jättarna ödelagt hans stad. Hanima är en magiker som söker hjälpa de maktlösa. Koesha leder en kvinnlig skeppsbesättning på en mycket lång resa.

Läs mer
The Lost Future of Pepperharrow

The Lost Future of Pepperharrow
219:-
av Natasha Pulley

I The Watchmaker of Filigree Street skapade Pulley en spännande variant av Sherlock Holmes-berättelsen, med Holmes som en klärvoajant japansk samuraj och klockmakare. Här kommer fortsättningen.

Läs mer
Holy Sister

Holy Sister
95:-
av Mark Lawrence

Med serien Book of the Ancestor har Mark "Prince of Thorns" Lawrence visat att han kan skriva om annat än förbittrade unga prinsar. Det här är tredje och sista delen i serien om syster Nona. 

Läs mer

 ALL MÅNADENS FANTASY HITTAR DU HÄR

SF-Bokhandeln har butiker i Stockholm, Göteborg och Malmö
www.sfbok.se - fragor@sfbok.se

Våra butiker: Västerlånggatan 48, Gamla Stan, Stockholm (tel 08-21 50 52)
Kungsgatan 19, Göteborg (tel 031-730 93 00)
Södra Förstadsgatan 26, Malmö (tel 040-23 05 20)

Vill du inte ha nyhetsbrevet längre? Avboka nyhetsbrevet.

 

Kan du inte läsa det här brevet? Läs det på nätet

Youtube Facebook Twitter Instagram Rss