Vinnare Bladerunner 2049

Grattis till vinnarna av biljetter till Bladerunner 2049

Jenny Aus, Vendelsö, med motivationen "Jag önskar att jag vore Rachael. Trots att hon är medveten om att hon är en replikant önskar hon inte att göra illa någon människa. Hon är mer än en replikant, hon är nästan mänsklig. Hon förlikar sig med sitt öde och lägger sina händer i en människas. Hon ser det vackra i den hemska värld hon lever i."

Mikael Wikell, Höganäs, med motivationen "Roy Batty, på grund av karaktärens djup och ark under filmens gång. Från att vara en antagonist, en "villian" som brutalt mördar sin skapare i sitt sökande efter mer liv, till att osjälviskt välja att rädda Deckard som en sista handling innan hans död. Han är en komplicerad karaktär som genom sina reflektioner i slutscenen visar Deckard att han nästan är männskilgare än människan själv samtidigt som han förmedlar en stor visdom. Även om allt Roy är och upplevt går förlorat så lever han ändå på ett sätt vidare genom sin "fiende" Deckard."

Gabrielle de Bourg, Vällingby, med motivationen "Priscilla "Pris" Stratton såklart! Hon är utan tvekan den replikanten med störst känsloomfång. Hon lyckas vara både tillbakadragen och timid, som när hon träffar JF Sebastian och hur de två hittar en vänskap i att båda vara outsiders, att vara utanför och annorlunda från alla andra. Hon är också barnslig och lekfull, som att hon fascineras av Sebastians leksaker och själv dansar likt en docka. Samtidigt kan hon också vara helt kall och en brutal när det behövs: som när Deckard dyker upp i lägenheten och hon slåss mot honom. Hon visar då riktig list, hur hon gömmer sig bland leksakerna och attackerar honom med så häftiga gymnastik-moves. Trots det tappar hon aldrig sin mänsklighet: Hon har verkligen ett syfte att kämpa och till och med när hon blir skjuten så ser vi hur sprattlar och kämpar, allt för att hålla kvar till den lilla bit liv. Dessutom ser hon så enormt cool ut, med någon form av futuristisk neon-got stil med überblonderat hår, vitsminkning och konstant svarta ögon!"