Så här fungerar det att köpa e-böcker och ljudböcker från oss.

Eböcker och ljudböcker köpta hos oss

Eböcker har två format: DRM-skyddad ePub och pdf. De kan läsas på dator, mobil, surfplatta eller eboksläsare som klarar våra format. Du kan inte läsa dem på en Kindle.
Ljudböcker har format MP3. Varje bok består av ett antal MP3-filer och levereras packade med zip.

Läsa eboken - vilken enhet vill du använda?

Läsplatta (ej Kindle)
Androidmobil eller -surfplatta
iPhone eller iPad
Dator (PC eller Mac)

Lyssna på ljudboken

Packa upp de zippade MP3-filerna och lyssna på dem med valfritt mediaprogram, till exempel Windows Media Player eller iTunes. En ljudbok kommer i formatet <titel>.zip.crdownload. För att lättare kunna packa upp zip-filen kan man ändra namnet på den till <titel>.zip, dvs ta bort crdownload. När boken har packats upp, ligger den i en mapp som heter som bokens ISBN-nummer. I den hittar du ett antal MP3-filer. Vanligen en per kapitel i boken. Ljudböckerna är inte kopieringsskyddade och kan flyttas fritt mellan olika enheter.

Vanliga frågor

Hur laddar jag ner min ebok? Gå till www.sfbok.se via webbläsaren, logga in på ditt konto och köp din e-bok. Du kan antingen ladda ner den från den länk som dyker upp på hemsidan när din betalning gått igenom, eller så kan du använda länken som du får i ett mejl. Dessa länkar ger dig möjlighet att ladda ner boken tre gånger.

Nedladdningen fungerar inte. Vad gör jag? Om länken på hemsidan inte fungerar kan du pröva länken du har fått i ett mejl. Går inte det heller ber vi dig kontakta oss på ebok@sfbok.se eller telefon 08 21 50 52. Fråga efter Linda eller Gunilla. Vi jobbar måndag-fredag 10:00-17:00.

Jag kan inte öppna filen i min eboksläsare. Eboksläsare för läsplattor och mobiler, till exempel Bluefire och Aldiko, ber dig logga in med ditt Adobe ID för att låsa upp DRM-skyddet i filen. Om filen har låsts upp av ett annat Adobe ID, t.ex.  om du har köpt boken på en dator med ett ID och sedan vill läsa den på en surfplatta kopplad till ett annat Adobe ID,  får du ett felmeddelande. Försök ta reda på Adobe ID för enheten där du först öppnade filen och logga in med det på den nya enheten.

Vad är Adobe ID? Adobe ID är ett konto som gör att du kan läsa DRM-skyddade eböcker. Du kan öppna samma ebok i upp till åtta läsare autentiserade med samma Adobe ID. Du kan skapa ett Adobe ID på Adobes hemsida. Du ges också möjlighet att skapa ett ID när du ska autentisera din läsare.

Jag har tagit bort min eboksläsare och nu är boken borta. Tyvärr kan vi inte erbjuda dig en ny kopia om du har råkat radera din ebok. Ladda gärna ner boken direkt på datorn (filen heter URLLink.acsm) så försäkrar du dig om att ha den kvar om du raderar den ur din eboksläsare.

Försäljningsvillkor: Digitala köp

Digitala produkter som e-böcker och ljudböcker betalas direkt vid köp och omfattas ej av ångerrätten.

Nyhetsbrev