Ladda ner och läs ebok på iPhone eller iPad

För att läsa en ebok på mobilen eller en iPad måste du först ladda ner en eboksläsare. Vi rekommenderar till exempel Bluefire eller Aldiko. Du hittar båda i App Store. De kan läsa både Epub-format och pdf-format, som är de två format vi säljer.

Ladda ned och läs

1. Ladda ned eboksläsaren från App Store och öppna appen.

2. Auktorisera eboksläsaren mot ditt Adobe-ID (e-postadress/lösenord). Första gången du öppnar appen möts du av en inloggningsruta. Ange ditt Adobe-ID (e-postadress/lösenord) och klicka på Activate. Har du inget Adobe-ID klickar du på länken för att skapa ett konto.

Vi rekommenderar att du auktoriserar eboksläsaren mot ett Adobe-ID eftersom en bok med Adobes kopieringsskydd DRM (till exempel ePub – Adobe DRM) annars låses till installationen av läsaren på din iPhone eller iPad. Den kommer då inte att kunna läsas någon annanstans.

3. När du har köpt en ebok får du upp ett val att ladda ner eboksfilen. Klicka på länken för att spara filen eller öppna den direkt i eboksläsaren. Du har tre försök på dig. En länk för att ladda ner boken skickas också till din epostadress.

Nyhetsbrev