Topplistan

Kommande titlar

Kalendern

19 maj
Angela Mi Young Hur signerar Folklorn, magisk realism där koreansk mytologi möter tunga familjearv och migrationens många ansikten, och pratar om sin bok. Samtalet sker på engelska.
21 maj
Vi går i parad för att fira nörderiet, våra favoritfandoms och alla härliga hobbies som inspirerar till cosplay och utklädnad under Stockholm bokhelg.
21 maj
Fram med bästa cosplayen, favorit-lajvardräkten och häftigaste dräkten inspirerad av böcker, filmer, tv-spel eller helt fritt ur fantasin och häng på!
21 maj
Tillsammans med spelledaren Fredrik ges du möjlighet att ta del av rollspelet Coriolis och uppleva rollspelsäventyren ”Tamir och drömmarnas palats”. Vi erbjuder plats för 4 spelare (ex. spelledare) och förhandsbokning rekommenderas. Välkomna!
21 maj
Hälsa på Yumi & Tomu i Science fiction bokhandelns magiska miljö och få en signatur i boken!
21 maj
Vi välkomnar skräckförfattarna John Ajvide Lindqvist (aktuell med VERKLIGHETEN) och Mikael Strömberg (aktuell med PESTKUNG) till ett samtal i Science fiction bokhandelns källarvalv följt av signering.
24 maj
Nobelpristagaren i fysik och författaren Frank Wilczek besöker oss på Science fiction bokhandeln i Gamla stan i samband med releasen av sin bok FUNDAMENTALT: TIO NYCKLAR TILL VERKLIGHETEN för samtal och signering
26 maj
Paraden anförs av orkestern Tongångarne och vi marscherar gemensamt från Götaplatsen till Göteborgs domkyrka. Framme vid domkyrkoplan samlar vi ihop oss för underhållning och prisutdelning.
28 maj
Välkomna på dubbelsignering! Ny Malmö-fantasy av Helen Ekeroth, som tidigare skrivit Drakberidar-trilogin, och debut om en magiskola av Anna Lundgren.
05 jun
Gothenburg Megagames spelar högoktanig sci-fi inspirerad av Battlestar Galactica! Ett megagame där en flotta överlevare måste samarbeta medan de jagas av brutala krigsskepp i en desperat flykt mot säkerheten.
07 jun
Tillsammans med Gothenburg Griffins Quidditch Club visar vi finalen i European Quidditch Cup på Café Sirius i Göteborg.
14 jun
Samtal och demo av rollspelet The Troubleshooters. Tisdag den 14 juni får Café Sirius besök av spelutvecklaren och illustratören Krister Sundelin.
16 jun
Som en del av årets West Pride arrangerar föreningen GALF (Göteborgs Allmänna Lajvförening) och Science Fiction bokhandeln tillsammans ett föredrag om hur lajv och rollspel kan användas som verktyg för att utforska sin identitet.
07 jul
Torsdag den 7 juli får Science Fiction Bokhandelns eget nördcafé besök av Marvel-Nyheter, två nördar som varje fredag gottar ner sig i de senaste nyheterna från Marvel-universumet.

Prenumerera på våra nyhetsbrev